Viergever: Ik dacht eigenlijk meer van: kut, deze bal mag er niet in gaan

Viergever: "Ik dacht eigenlijk meer van: kut, deze bal mag er niet in gaan"

18-05-2017 17:24
6

Het wordt een bijzondere, maar vooral gekke week voor Nick Viergever. De verdediger leeft met Ajax toe naar de Europa League-finale van woensdagavond. Zelf speelt Viergever vanwege een schorsing niet mee tegen Manchester United. In de halve finale kreeg hij namelijk rood. 

Op bezoek bij Olympique Lyon (3-1 verlies) kreeg de linkspoot zijn tweede gele kaart. "Bij die overtreding dacht ik al meteen dat hij geel zou geven, dus ik dacht eigenlijk meer van: kut, deze bal mag er niet in gaan. Het is een mooie positie voor een vrije trap. En dan was het echt voor niks geweest", blikt hij terug met Ajax Life. "Dan hadden we die wedstrijd niet meer overleefd, denk ik."

"Dus ik dacht eigenlijk meer: shit, die bal mag er niet in. Daarna moest ik nog een stukje lopen en toen dacht ik op een gegeven moment wel: balen, de finale mis je nu ook. Maar wel met het gevoel: beter houden we het vast en wordt er niet meer gescoord."

Viergever heeft zijn schorsing inmiddels 'een plekje gegeven'. "Natuurlijk is het gewoon zonde dat ik zo'n mooie wedstrijd mis, daar wil je graag staan. Maar ja, het gaat niet gebeuren. Je kunt het ook niet meer terugdraaien, dus dan moet je gewoon door."