'Ik kreeg allemaal hartjes in de groepsapp. Allemaal love, zoals dat zo mooi heet'

'Ik kreeg allemaal hartjes in de groepsapp. Allemaal love, zoals dat zo mooi heet'

18-05-2017 18:15
18

Dirk Kuyt gaf donderdag bij zijn laatste persconferentie als speler van Feyenoord zijn mening over kunstgras. Net als elf andere Eredivisie-aanvoerders vindt hij dat er een verbod op moet komen.

Kuyt vindt kunstgras, waar zes Eredivisie-clubs op spelen, helemaal niets. "Het is niet goed daar we daar in Nederland op spelen", zegt de 36-jarige routinier volgens De Telegraaf. Hij ondertekende net als onder meer Ajax-aanvoerder Davy Klaassen en PSV-aanvoerder Luuk de Jong het manifest.

"Voetbal is een contactsport. Op kunstgras verandert dat aspect echter. Slidings op kunstgras maken, is gewoon anders. Je ligt dan helemaal open", aldus Kuyt, die nog een stapje verder gaat. "Spelen op kunstgras was een aanslag op mijn lichaam."

Woensdag maakten Kuyt en Feyenoord bekend dat hij per direct stopt met voetballen. Zijn medespelers lichtte hij in op WhatsApp. "Ik kreeg allemaal hartjes in de groepsapp, haha", aldus Kuyt. "Allemaal love, zoals dat zo mooi heet. Ik vind het fantastisch hoeveel respect ik heb gekregen van mijn medespelers. Dat waardeer ik zeer."