Dolberg de grote man op internationale persdag Ajax: 'Dat zou prachtig zijn'

Dolberg de grote man op internationale persdag Ajax: 'Dat zou prachtig zijn'

18-05-2017 18:40
17

Het was donderdag, zes dagen voor de Europa League-finale tegen Manchester United, zoete inval bij Ajax. De internationale pers was op bezoek op De Toekomst. De Amsterdammers melden tachtig interviewverzoeken te hebben gehad.

De man die het meeste in trek was: Kasper Dolberg. De Deense spits kreeg in totaal vijftien verzoeken voor een interview. De helft moest worden teleurgesteld. "We moeten de wedstrijd ingaan met het idee dat we als winnaar van het veld stappen", zei Dolberg volgens de officiële website van Ajax tegen Eurosport. "Het is mijn eerste seizoen in het eerste elftal, het zou prachtig zijn om af te sluiten met zo'n grote prijs."

Verder was opvallend dat de Britse pers massaal naar De Toekomst was gekomen. Bertrand Traoré, gehuurd van Chelsea, en voormalig Manchester United-doelman Edwin van der Sar waren de grootste trekpleisters. Van de in totaal tachtig interviewverzoeken was het gros voor Van der Sar, terwijl ook oud-teamgenoten Marc Overmars en Dennis Bergkamp voor de camera of notitieblok moesten verschijnen.