Advocaat verrast met Padt en Aké in eerste voorselectie Nederlands elftal

Advocaat verrast met Padt en Aké in eerste voorselectie Nederlands elftal

18-05-2017 19:02
89

De eerste voorselectie van bondscoach Dick Advocaat is donderdagavond bekendgemaakt door de KNVB. In totaal zijn 31 spelers geselecteerd voor de interlands van Oranje tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg.

Het betreft een voorlopige selectie, die over een week wordt teruggebracht naar zo'n 23 spelers. De grootste verrassing is FC Groningen-doelman Sergio Padt. Hij zit voor het eerst in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ook Nathan Aké is erbij. De Chelsea-verdediger kan zijn debuut maken.

Ajax en PSV zijn hofleverancier met beide vijf spelers, terwijl kampioen Feyenoord het moet doen met drie spelers: Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Verder zijn Marten de Roon (Middlesbrough) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) weer opgenomen in de voorselectie.

Voor Oranje staan de komende periode oefenduels met Marokko en Ivoorkust op het programma, alsmede de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Van de voorlopige selectie melden vijftien spelers zich volgende week dinsdag (23 mei) in Noordwijk voor een tweedaagse trainingsstage.

De voorlopige selectie: