'Belletje naar Conte brengt belangstelling voor Traoré aan het rollen'

'Belletje naar Conte brengt belangstelling voor Traoré aan het rollen'

18-05-2017 20:05
6

De strijd om de gunsten van Bertrand Traoré wordt feller. Galatasaray is de nieuwste club die donderdag in verband wordt gebracht met de aanvaller, die dit seizoen door Ajax wordt gehuurd van Chelsea.

Galatasaray hoopt onder meer Stoke City, RB Leipzig, Everton, AS Monaco, Olympique Lyon, Olympique Marseille en Valencia de loef af te steken. Traoré is volgens Sabah aangemerkt als het belangrijkste doelwit van de Turkse topclub deze zomer.

Kansloos lijkt Galatasaray niet. Igor Tudor, trainer van de geplaagde grootmacht, heeft zijn vriend en Chelsea-manager Antonio Conte, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Juventus, naar verluidt persoonlijk gebeld en gevraagd naar de beschikbaarheid van Traoré. Galatasaray-directeur Cenk Ergun zou zelfs in Engeland zijn om met Chelsea over Traoré te praten.

De Europa League-finale tegen Manchester United van volgende week woensdag is de laatste wedstrijd van Traoré in het shirt van Ajax. Daarna keert hij terug naar Chelsea, waar hij te horen krijgt wat Conte met hem van plan is. Traoré staat tot medio 2019 onder contract op Stamford Bridge.