Fantasieloos Roda JC knokt zich met tien man naar zege in play-offs

18-05-2017 20:19
15

Roda JC is de play-offs voor handhaving in de Eredivisie begonnen met een overwinning. Helmond Sport werd donderdagavond met 0-1 over de knie gelegd.

Vanzelf ging het niet voor Roda JC, dat vier dagen na de kansloze 3-0 nederlaag bij Vitesse fantasieloos en zonder spirit voor de dag kwam. Het was aan de wekelijkse uitblinker Benjamin van Leer te danken dat Helmond Sport in de eerste helft niet op voorsprong kwam. De keeper redde knap op een poging van Jason Bourdouxhe.

Direct na rust kwam het alsnog goed voor Roda JC. In de 52e minuut probeerde Mikhail Rosheuvel het een keer. Zijn poging belandde via de paal voor de voeten van Dani Schahin, die de 0-1 liet aantekenen. Roda gaf die voorsprong niet meer uit handen, ondanks een rode kaart voor Adil Auassar een half uur voor tijd. Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een domme overtreding en is er zondag in de return in Kerkrade niet bij.