Dessers maakt heerlijke Volendam-goals onschadelijk, Van de Streek held Cambuur

18-05-2017 21:40
16

NAC Breda heeft donderdag op de valreep een gelijkspel uit het vuur gesleept bij FC Volendam. Cyriel Dessers tekende in de 89e minuut voor de 2-2. SC Cambuur begon de play-offs om promotie naar de Eredivisie met een gelijkspel tegen MVV: 1-1.

NAC was na een uur spelen op voorsprong gekomen via Thomas Agyepong, die een voorzet van Giovanni Korte bij de tweede paal binnenkopte. Daarna leek het evenwel mis te gaan voor de Brabanders. Daniel van Son bleek een gouden wissel. Hij stond tien seconden in het veld toen hij op schitterende wijze de bal in de kruising knalde.

Het leek nog erger te worden toen een andere Volendam-invaller, Nick Runderkamp, eveneens op zeer fraaie wijze doel trof met een volley in de 85e minuut. Dessers bleek weer eens de reddende engel voor NAC, al claimde de thuisploeg tevergeefs hands van de aanvaller.

Cambuur
Ook SC Cambuur mag nog hopen op een terugkeer in de Eredivisie. De Leeuwarders speelden met 1-1 gelijk bij MVV Maastricht. De Limburgers kwamen prima uit de startblokken via Kelechi Nwakali, die al na acht minuten de 1-0 op het scorebord zette. MVV was beter, maar zocht na 45 minuten wel met een gelijke stand de kleedkamers op.

Sander van de Streek tekende voor de gelijkmaker met een fantastische treffer. In de tweede helft leek Joeri Schroijen de thuisploeg toch weer op voorsprong te zetten, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Daardoor bleef het bij 1-1.