Klaassen wijst belangrijkste Ajax-wapen aan: 'Nog geen slechte ploeg natuurlijk'

Klaassen wijst belangrijkste Ajax-wapen aan: 'Nog geen slechte ploeg natuurlijk'

18-05-2017 21:56
9

Davy Klaassen staat voor een hoogtepunt in zijn loopbaan. De 24-jarige middenvelder stapt volgende week woensdag als aanvoerder van Ajax het veld op in de Europa League-finale tegen Manchester United.

"Dit is de belangrijkste wedstrijd tot nu toe, er is geen grotere geweest", zegt Klaassen tegen RTL7. Met de spanning valt het desondanks nog wel mee. "Nu is het nog wel rustig, want in principe is dit nog een gewone week. Alleen vanaf maandag of dinsdag gaat het natuurlijk wel even anders worden dan we gewend zijn."

Klaassen denkt dat Ajax het Europese succes te danken heeft aan het feit dat het altijd van eigen kracht uitgaat. "We hebben een heel eigen speelstijl die weinig teams hebben en daar volharden we ook in. We zijn niet bang dat het een keer mis kan gaan. Het is vaak goed gegaan dit seizoen", grijnst de Oranje-international. De eigen filosofie moet ook tegen United succes opleveren. "Als wij iets anders gaan doen, wordt het heel moeilijk. Het is dan nog geen slechte ploeg natuurlijk."

Klaassen wordt gevraagd of Old Trafford een mooie bestemming voor hem is komende zomer. "Dit is niet het moment om daar over na te denken. Dat leidt alleen maar af." Hij erkent wel dat het een 'hartstikke grote club' is. "Je hoort wel eens wat van Daley (Blind, red.). Ajax is groot, maar dat is nog vele malen groter. Over de status van de club hoeft niemand te discussiëren."