Schöne hoopt op toestemming schoolleiding: Ik wil dat iedereen dit meemaakt

Schöne hoopt op toestemming schoolleiding: "Ik wil dat iedereen dit meemaakt"

18-05-2017 22:15
45

Duizenden Ajacieden volgen Ajax volgende week naar de Europa League-finale in Zweden, waaronder het zoontje van Lasse Schöne. Er is echter één maar: de schoolleiding moet toestemming geven.

De eindstrijd tegen Manchester United is in meerdere opzichten bijzonder voor Schöne. Hij vindt het vooral speciaal dat zijn zoontje meegaat. "Hij is nu zeven jaar en dit wordt zijn eerste buitenlandse avontuurtje. Ik weet zeker dat hij meer gespannen is dan zijn vader", vertelt Schöne op de Ajax-website.

"Hij is helemaal gek van Ajax en vond het fantastisch dat we de finale bereikten. Als hij zelf niet voetbalt, dan kijkt hij wel wedstrijden. Hij doet niks anders", vervolgt de middenvelder, die stelt dat ook zijn vrouw en dochter woensdag in de Friends Arena zitten. "Dat is natuurlijk iets unieks. Dat maak ik misschien nooit meer mee. Deze ervaring wil ik ook aan hun meegeven, want ze zijn oud genoeg om het mee te maken."

Er is echter één maar: ook de kinderen van Schöne hebben gewoon leerplicht. "Ik hoop dat de schoolleiding van mijn kinderen toestemming geeft." Met een knipoog: "Dan zitten ze maar een dagje niet in de klas. Ik wil dat iedereen die ik liefheb dit meemaakt."