NEC komt valse start in Emmen te boven en blijft op Eredivisie-koers

18-05-2017 22:34
14

NEC heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de finale van de play-offs. FC Emmen werd donderdag met 1-3 verslagen.

Het moest van ver komen bij NEC, dat het reguliere Eredivisie-seizoen was geëindigd met twee overwinningen. Van dat hernieuwde vertrouwen was in Emmen aanvankelijk weinig terug te zien. De thuisclub begon veel sterker en kwam binnen vier minuten op voorsprong. Alexander Bannink strafte een Nijmeegse dekkingsfout af.

Emmen kreeg in het vervolg van de eerste helft kansen op meer, maar faalde in de afronding. Na rust sloeg NEC toe. Gregor Breinburg maakte na 54 minuten de gelijkmaker, waarna Jay-Rot Grot twaalf minuten later de bevrijdende 1-2 binnenwerkte. In de slotfase maakte Taiyo Awoniyi ook nog de 1-3.

NEC heeft daardoor goede papieren voor het bereiken van de finale van de play-offs. De return is zondag in De Goffert. De winnaar speelt tegen de winnaar van FC Volendam - NAC Breda. De eerste wedstrijd tussen die clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel.