PSV stapt waarschijnlijk af van kunstgras: Denk dat het die kant uitgaat

PSV stapt waarschijnlijk af van kunstgras: "Denk dat het die kant uitgaat"

Gepubliceerd: donderdag 18 mei 2017 om 23:16do 18-05-2017 om 23:16

Art Langeler verwacht dat PSV over één of twee jaar het kunstgrasveld op De Herdgang vervangt door een hybride grasmat. Deze week laaide de kritiek weer op.

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was donderdag één van de ondertekenaars van het manifest tegen kunstgras, samen met elf andere captains van Eredivisie-teams. In het Philips Stadion wordt op echt gras gespeeld, maar Jong PSV speelt zijn thuiswedstrijden sinds 2014 op kunstgras.

"Het had toen in Eindhoven een aantal grote voordelen", zegt Langeler, aftredend hoofd opleidingen van PSV, tegen het Eindhovens Dagblad. "Het hoofdveld op De Herdgang werd en wordt enorm intensief gebruikt en de kwaliteit was al vroeg in het seizoen eigenlijk niet acceptabel meer, ook door de locatie in het bos. Uiteindelijk leidde dat tot de komst van het huidige kunstgrasveld."

Langeler verwacht dat PSV binnen enkele jaren kiest voor een hybride veld, waarbij natuurgras een kunstmatige onderlaag krijgt. "Als het huidige hoofdveld is afgeschreven, denk ik wel dat het die kant uitgaat."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws