Van der Sar: 'Bemoedigende schouderklopjes, een soort medelijden. Vreselijk'

Van der Sar: 'Bemoedigende schouderklopjes, een soort medelijden. Vreselijk'

19-05-2017 07:11
12

Voor Edwin van der Sar is de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United extra speciaal. De voormalig doelman heeft een verleden bij beide clubs. Dat betekent echter niet dat het een eventueel verlies iets draaglijker maakt.

"Hou op. Een finale is alleen mooi als je hem wint", zegt Van der Sar in het Algemeen Dagblad. Hij ziet dat het beeld rond Ajax in negen maanden tijd is veranderd. Aan het begin van het seizoen bekeek hij het duel bij FK Rostov (4-1) vanaf de UEFA-burelen. "Er was een barbecue, maar ik kreeg tijdens de wedstrijd steeds minder trek. Ontving van collega-bestuurders bemoedigende schouderklopjes. Een soort medelijden was het. Vreselijk. Dat is het laatste dat ik wil."

Wedden

Meer odds

Inmiddels is er vooral bewondering voor de jonge equipe van coach Peter Bosz. "Dat is misschien wel het mooiste compliment: dat Europa weer praat over Ajax. Dat gevoel moet woensdag bekroond worden met die beker. Prijzen, daar gaat het om", aldus Van der Sar, die niet durft te zeggen of het seizoen hoe dan ook al geslaagd is.

"Wat hoe dan ook blijft staan: we hebben op de Ajax-manier mooie dingen laten zien in Europa. Dat is de laatste jaren te weinig gebeurd. Aan ons de komende jaren te bewijzen dat het geen incident is. Maar eerst woensdag", besluit de ex-international.