Ajax-transfer verwacht: Ja, die voorspel ik de grootste toekomst van de twee

Ajax-transfer verwacht: "Ja, die voorspel ik de grootste toekomst van de twee"

19-05-2017 07:31
28

De Britse pers keek donderdag haar ogen uit tijdens de internationale persdag van Ajax. Veel journalisten kregen de kans om spelers van de Amsterdammers voor de camera te krijgen. Onder wie Steve Crossman van de BBC.

Hij denkt dat Ajax na dit seizoen leeggekocht gaat worden, vertelt hij in de Volkskrant. "Treurig, maar ik denk het wel. Weet je wat ik er vooral zo erg aan vind: dat het ook effect heeft op het nationale elftal. Jullie Oranje lijkt het wel verleerd om de zogenoemde 'Hollandse school' te spelen."

Crossman krijgt ook de vraag wie de grootste toekomst tegemoet kan zien: trainer Peter Bosz of aanvoerder Davy Klaassen. "Dan ga ik voor Peter Bosz. Hij heeft iets... uhm... inspirerends! Ik kan me voorstellen dat als ik een jonge voetballer zou zijn, dat ik goed naar hem zou luisteren. Dat hij je net dat duwtje kan geven om nog iets beter je best te doen. Dat zien buitenlandse clubs ook. Ja, die voorspel ik de grootste toekomst van de twee."

Journalist Ian Hawkey krijgt dezelfde vraag. "Dan ga ik voor Davy Klaassen. Bosz zal ook mooie aanbiedingen krijgen. Ik bedoel: de Nederlandse trainers staan er goed op in het buitenland. Ronald Koeman is nu erg populair in Engeland. Maar Klaassen straalt iets uit dat ook jongens als Frank de Boer, Mark van Bommel, Phillip Cocu hadden. Giovanni van Bronckhorst trouwens ook. Sterke jongens, die altijd meer dan honderd procent geven. Met die mentaliteit voorspel ik Klaassen een mooie toekomst."