'KNVB weigert na Heitinga en Buijs ook ex-international Feyenoord op cursus'

'KNVB weigert na Heitinga en Buijs ook ex-international Feyenoord op cursus'

19-05-2017 07:25
17

De KNVB heeft opnieuw een voormalig WK-international tegen zich in het harnas gejaagd. Ulrich van Gobbel, werkzaam in de jeugdopleiding van Feyenoord, is niet toegelaten tot de cursus Oefenmeester I.

Dat is niet het hoogste diploma, maar de oud-verdediger wil zich ontwikkelen binnen de Rotterdamse jeugdopleiding, meldt De Telegraaf. Hij heeft samen met Damien Hertog de leiding over Feyenoord onder 19. Hertog is op papier de hoofdcoach en daar wringt de schoen. Omdat Van Gobbel formeel niet op eigen benen staat, laat de KNVB-toelatingscommissie hem niet toe.

De toelatingscommissie, met daarin Gert Aandewiel en Frans Meijerman, deelde dat mee tijdens het verder goed verlopen toelatingsgesprek. Saillant detail is dat de KNVB wel een jongere collega van Van Gobbel, Davey van den Berg, heeft toegelaten op de cursus Oefenmeester I. Van den Berg is formeel hoofdtrainer in de jeugdopleiding van het hoogste pupillenteam.

Eerder dit seizoen hield de KNVB al de deur dicht voor Jong Ajax-assistent en 87-voudig international John Heitinga bij de cursus Coach Betaald Voetbal. Ook de meest succesvolle trainer in het amateurvoetbal en voormalig Feyenoorder Danny Buijs kreeg aanvankelijk geen groen licht. Na felle protesten werd hij alsnog toegelaten.