'Zo’n onzin. Ik sta soms op een veld waarvan ik denk: geef mij ons kunstgras maar'

'Zo’n onzin. Ik sta soms op een veld waarvan ik denk: geef mij ons kunstgras maar'

19-05-2017 07:37
25

Bram van Polen conformeerde zich als een van de weinige aanvoerders in de Eredivisie niet aan het manifest waarin werd opgeroepen tot een verbod op kunstgras. De rechtsback deed dat mede uit loyaliteit naar zijn werkgever PEC Zwolle.

"Ik kan het naar PEC niet maken om tegen kunstgras te stemmen", stelt Van Polen in De Stentor. Ook de aanvoerders van Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo ondertekenden de open brief niet. "Maar ik begrijp de strijd tegen kunstgras wel. We zijn als voetballers allemaal liefhebber en spelen het liefste elke week op een matje zoals in De Kuip."

"Alleen moet je realistisch zijn en voor clubs als PEC Zwolle heeft het veel voordelen", vervolgt Van Polen. "Financieel, logistiek. Alles gebeurt in het stadion. Ik ben dus zeker niet anti-kunstgras." Het argument van competitievervalsing wuift hij weg. Zwolle speelt twaalf keer op natuurgras en moet zich dus nog vaker aanpassen, meent de vleugelverdediger.

"Dat vind ik zo’n onzin. Ik sta soms ook op een natuurgrasveld waarvan ik denk: 'Nou, geef mij ons kunstgrasveld maar'. Het is maar net wat je gewend bent ook", besluit Van Polen.