'Feyenoord wilde me, maar toen krabden ze zich bij Ajax achter de oren'

'Feyenoord wilde me, maar toen krabden ze zich bij Ajax achter de oren'

19-05-2017 07:48
6

Django Warmerdam werd donderdagmiddag gepresenteerd bij FC Groningen. De middenvelder annex verdediger kwam over van Ajax, de club waar hij op zevenjarige leeftijd door gescout werd.

"Ik speelde nog bij vv Foreholte, maar dat zullen niet veel mensen kennen hier in het Noorden", herinnert Warmerdam zich nog in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Ajax scoutte me, maar daar werd ik in eerste instantie afgetest. Vervolgens kwam Feyenoord om de hoek kijken en volgde vanuit Rotterdam de vraag of ik daar een stage wilde doen. Daarna begonnen ze zich in Amsterdam toch achter de oren te krabben en was ik alsnog welkom bij Ajax."

Warmerdam hoefde niet lang na te denken. "Daar heb ik toen voor gekozen, want ik was altijd al fan van de club. Ik heb er veertien jaar gevoetbald, alle jeugdteams doorlopen, het Nederlands elftal gehaald en veel geleerd van trainers als Frank de Boer en Simon Tahamata."

Nu kan hij niet wachten om voor Groningen te spelen. "Ik heb er ontzettend veel zin in, helemaal als ik die lekkere grasmat hier zie liggen. Veel beter dan het kunstgras in Zwolle. Dat vind ik eigenlijk verschrikkelijk. Ik verwacht dat het hier helemaal goed gaat komen met mij."