'Het lijkt erop dat Mourinho zichzelf wil indekken tegen Ajax'

'Het lijkt erop dat Mourinho zichzelf wil indekken tegen Ajax'

19-05-2017 08:39
25

Arnold Mühren is niet bijster enthousiast over Manchester United. De 65-jarige Amsterdammer denkt dat Ajax kans maakt om ten koste van de ploeg van José Mourinho de Europa League te winnen.

"Met name middenvelders als Carrick en Fellaini zitten niet te wachten op dat positiespel van Ajax, met al die bewegelijke spelers", zegt Mühren, oud-speler van Ajax en United in De Telegraaf. "Man United heeft voorin nog genoeg spelers die het verschil kunnen maken, maar zeker na het wegvallen van Ibrahimovic zitten ze niet in de beste fase. Mede door blessures wisselen ze zo verschrikkelijk veel. Wij speelden vroeger altijd 4-4-2, zoals iedereen in Engeland. Nu verschilt het bijna wekelijks. Ajax zit wat dat betreft veel meer in een flow."

Wedden

Meer odds

Mühren heeft geen goede woorden voor de huidige prestaties van United. "Een zesde plaats, dat kan eigenlijk niet. Zo'n club moet toch gewoon in de Champions League spelen. Als Manchester de finale verliest, zal dat er wel inhakken. Zowel op sportief als financieel vlak. Mourinho vindt dat Ajax een voordeel heeft, omdat zij langer rust hebben richting de finale. Het lijkt erop dat hij zichzelf wil indekken."