Voormalig Ajax-captain lovend: 'Het spel ziet er bij vlagen echt spectaculair uit'

Voormalig Ajax-captain lovend: 'Het spel ziet er bij vlagen echt spectaculair uit'

19-05-2017 08:38
2

De laatste Europese optredens van Ajax tegen Schalke 04 en Olympique Lyon maken Ruud Krol trots. De 83-voudig international was zelf uiterst succesvol in Amsterdam. Hij won zes landstitels en drie keer de Europa Cup I.

"Ik zie die Ajax-stijl van vroeger weer terug. Het druk zetten, het brutale, het enthousiasme. Dat zijn de eigenschappen die Ajax ooit groot hebben gemaakt en waar ik echt van geniet", zegt Krol in De Telegraaf. De voormalig aanvoerder heeft een hoge pet op van de huidige trainer. "Ik ken Peter Bosz goed, ik sliep bij hem op de kamer tijdens de cursus Coach Betaald Voetbal."

"In het begin heeft het wat tijd nodig gehad voordat hij zijn filosofie had overgebracht op de spelersgroep, maar hij is blijven volharden en dat werpt nu zijn vruchten af. Het spel ziet er bij vlagen echt spectaculair uit", vervolgt Krol, die uitkijkt naar de Europa League-finale tegen Manchester United.

"Voor de halve finale zei ik al dat Ajax in de finale tegen Manchester United zou komen te spelen en ze dan aan het langste eind trekken. Nu is het bijna zover. Ik hoop van harte dat ik gelijk ga krijgen", besluit Krol.