Den Bosch-fans betalen niets bij verlies: Geen andere club in wereld heeft dit

Den Bosch-fans betalen niets bij verlies: "Geen andere club in wereld heeft dit"

19-05-2017 10:36
18

FC Den Bosch heeft een bijzonder nieuw betaalsysteem voor seizoenkaarthouders bedacht. Fans hoeven niet te betalen voor thuiswedstrijden die de club verliest.

"Je betaalt alleen als we winnen of gelijk spelen", zegt voorzitter Jan-Hein Schouten, de bedenker van het concept, tegen het Brabants Dagblad. "Er is geen enkele andere voetbalclub in de wereld waar dit ook zo gaat."

Het concept werkt zo: fans kopen, afhankelijk van de plek, voor 25 euro tot 125 euro een seizoenkaart en krijgen daar een wedstrijdshirt bij. Bij een thuisoverwinning wordt er automatisch tien euro afgeschreven van de rekening van de seizoenkaarthouder. Bij een gelijkspel vijf euro. Bij een nederlaag hoeven de fans dus niet te betalen. Het maximumbedrag ligt op 160 euro tot 250 euro.

Wedden

Meer odds

Door dit systeem bestaat de kans dat Den Bosch bij slechte sportieve prestaties ook financieel slecht presteert. "Maar dat hebben we afgedekt, we hebben geldschieters die garant staan. We lopen geen financieel risico. Het is een gok, maar wij denken dat het gaat werken", aldus Schouten.