Salaris van vijftig miljoen lonkt in China: Mondeling akkoord met wereldspits

Salaris van vijftig miljoen lonkt in China: "Mondeling akkoord met wereldspits"

19-05-2017 11:28
16

De volgende topspeler staat voor een transfer naar China. Tianjin Quanjian, de club van Axel Witsel, kondigt aan dat het de knoop heeft doorgehakt over de wereldspits die komende zomer naar Tianjin moet komen.

"De beslissing is gevallen, we weten welke speler we gaan kopen in de zomer", zegt voorzitter Shu Yuhui in Chinese media. "We hebben een mondelinge overeenkomst met de speler en de club. De contracten zijn nog niet ondertekend en we zullen zijn naam niet onthullen in deze gevoelige periode. We hebben eerder een naam te vroeg bekendgemaakt en trokken toen aan het kortste eind. Daarom zeggen we het nu niet. Maar het is een wereldspits."

Eerder werd bekend dat Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) en Diego Costa (Chelsea) in beeld zijn bij Tianjin Quanjian. Costa was eerder al dichtbij een transfer naar China, terwijl Aubameyang ook in de belangstelling staat van de Franse topclub Paris Saint-Germain en daar volgens BILD al mee gesproken heeft. Een jaarsalaris van vijftig miljoen euro kan hem echter naar China lokken.