'Elia kan Feyenoord verruilen voor Turkse verrassing: plek twee en bekerfinale'

'Elia kan Feyenoord verruilen voor Turkse verrassing: plek twee en bekerfinale'

19-05-2017 11:46
41

Eljero Elia staat volgens het Turkse medium Fanatik in de belangstelling van Medipol Basaksehir. De Feyenoorder kondigde na het veroveren van de titel aan komende zomer te willen vertrekken en zou volgens de Turkse geruchten dus naar Baksaksehir kunnen vertrekken.

Elia wordt volgens het medium geschat op een waarde van vijf miljoen euro. Eerder werd de dertigjarige vleugelspeler ook al in verband gebracht met een transfer naar een andere club in Istanbul. Bij Fenerbahçe zou hij in beeld zijn als kandidaat-opvolger van Jeremain Lens.

Basaksehir is bezig aan een verrassend goed seizoen in de Turkse Süper Lig. De club staat op de tweede plek in de competitie met koploper Besiktas nog altijd in het zicht. Het verschil is momenteel twee punten. Bovendien haalde de club de finale van het bekertoernooi door Fenerbahçe uit te schakelen.

Elia liet na de titelwinst met Feyenoord weten nog één keer een stap naar het buitenland te willen maken. Technisch directeur Martin van Geel wil aan die wens meewerken. Elia heeft nog een contract tot medio 2018 in Rotterdam.