Blind: Een beslissing die ik baseerde op overleg met Ajax-trainer Peter Bosz

Blind: "Een beslissing die ik baseerde op overleg met Ajax-trainer Peter Bosz"

19-05-2017 14:12
11

Danny Blind staat nog steeds achter zijn beslissing om in de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (2-0) te kiezen voor Matthijs de Ligt. De zeventienjarige verdediger debuteerde met een fatale fout en werd in de rust gewisseld.

Blind kreeg bakken met kritiek over zich heen en vertrok enkele dagen later als bondscoach van Oranje. "Ik vind nog steeds dat ik die beslissing kon nemen, met het risico dat het mis kon gaan, hetgeen ook is gebeurd", blikt hij terug in Het Parool.

"Een beslissing die ik baseerde op zijn spel bij Ajax, het overleg dat ik met Ajax-trainer Peter Bosz over De Ligt heb gehad en wat ik zo'n hele week van hem zelf had gezien op de trainingen. Ook in de gesprekken met Matthijs merkte ik niets van spanning of onzekerheid."

De Ligt heeft zich inmiddels hersteld van de deceptie in Sofia en staat in de Europa League-finale tegen Manchester United waarschijnlijk in de Ajax-basis. Blind: "Je maakt soms fouten als jonge voetballer, maar het mooiste is als dat fouten zijn waar geen bloed uitloopt."