Mourinho sneert: Teams horen geen twee Europese toernooien in seizoen te spelen

Mourinho sneert: "Teams horen geen twee Europese toernooien in seizoen te spelen"

19-05-2017 14:41
38

Manchester United-manager José Mourinho vindt het niet terecht dat teams die eerder in de Champions League uitkomen later nog mogen meedoen in de Europa League. Tegenstander in de finale Ajax speelde de voorrondes van de Champions League, maar werd uitgeschakeld door Rostov en daalde vervolgens af naar de Europa League.

Clubs die in de groepsfase van de Champions League derde worden stromen ook nog in de Europa League in. "Teams horen geen twee Europese competities in één seizoen te spelen", vindt Mourinho. Het zijn teams zoals wij die sind sde start al meedoen. We zijn vijfde geworden en stroomden direct in de Europa League in", aldus Mourinho.

Richting de finale tegen Ajax speelt Manchester United nog één competitiewedstrijd, tegen Crystal Palace. Paul Pogba speelt, maar verder zullen er vooral veel jongelingen speelminuten krijgen. Joel Pereira, Kieran O'Hara, Demetri Mitchell, Josh Harrop, Angel Gomes, Scott McTominay, de Amsterdammer Timothy Fosu-Mensah en Axel Tuanzebe gaan een kans krijgen. Mourinho maakte bovendien bekend dat Chris Smalling op tijd fit zal zijn voor het duel met Ajax.