Twente ontbindt contract en ziet speler direct transfer maken: Nieuwe start

Twente ontbindt contract en ziet speler direct transfer maken: "Nieuwe start"

19-05-2017 15:05
6

Tim Hölscher vertrekt bij FC Twente. De middenvelder vervolgt zijn carrière bij Go Ahead Eagles, waar hij een contract voor twee seizoenen heeft getekend.

Hölscher had nog een doorlopende verbintenis tot medio 2019 bij FC Twente, maar in overleg is besloten dat contract te ontbinden. De Duitser speelde sinds 2008 voor FC Twente en werd na zijn debuut in 2012 in het seizoen 2014/2015 nog een halfjaar verhuurd aan Chemnitzer. Hij kwam 39 keer in actie voor FC Twente.

"We zijn het erover eens dat het goed voor Tim is om ergens anders een nieuwe start te maken. We danken Tim voor zijn inzet voor FC Twente en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", laat technisch directeur Jan van Halst weten. Hölscher is blij met zijn transfer, laat hij weten op de website van zijn nieuwe club. "Komend jaar ga ik er alles aan doen om van waarde te zijn in het team van Go Ahead Eagles. In de Jupiler League moeten we proberen uit de startblokken te schieten en met de steun van de fans meedoen om de bovenste plaatsen."

Technisch manager Dennis Bekking kent Hölscher nog van zijn tijd bij FC Twente. "Tim is een versterking voor ons team. Hij is een type middenvelder die past binnen het moderne voetbal dat we willen spelen: hij is atletisch, dynamisch en – niet onbelangrijk – heeft als middenvelder scorend vermogen. Bovendien is Tim op een leeftijd dat hij nog volop in ontwikkeling is als voetballer. Om die ontwikkeling te bespoedigen is het belangrijk veel te spelen", aldus Bekking.