'Ziyech verrast en wijst uitnodiging van Marokkaanse bondscoach Renard af'

'Ziyech verrast en wijst uitnodiging van Marokkaanse bondscoach Renard af'

19-05-2017 15:07
99

Hakim Ziyech komt tóch niet in actie voor Marokko in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De spelmaker van Ajax heeft bedankt voor de uitnodiging van bondscoach Hervé Renard, meldt De Telegraaf.

Ziyech weigert voor Marokko te spelen zolang Renard bondscoach is. De 24-jarige stilist is volgens de krant niet vergeten dat hij door de bondscoach van Marokko werd gepasseerd voor de Afrika Cup. Renard haalde hem vrijdag enigszins verrassend bij de selectie voor de interlands tegen Oranje (oefen) en Kameroen (kwalificatie).

Eind mei reist Ziyech dus niet af naar Marokko. Hij is er nog altijd trots op om voor zijn land uit te komen, maar voelt zich in zijn eer aangetast door Renard. De bondscoach wordt kwalijk genomen dat hij met andere spelers van Marokko wél voortdurend contact heeft gehouden.

Ziyech werd afgelopen jaar nog uitgeroepen tot Marokkaanse voetballer van het jaar. Hij speelde tot dusver negen interlands, waarin hij vijf keer trefzeker was. De Telegraaf schrijft dat de technische leiding en directie van Ajax de keuze van Ziyech respecteren.