Van Geel doet belofte: Hij begint op 3 juli bij Feyenoord aan de voorbereiding

Van Geel doet belofte: "Hij begint op 3 juli bij Feyenoord aan de voorbereiding"

19-05-2017 16:26
18

Jari Schuurman krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans om zich te bewijzen bij Feyenoord. Dat bevestigt Martin van Geel vrijdag.

Van Geel, technisch directeur van Feyenoord, belooft de twintigjarige middenvelder een serieuze kans. "Schuurman begint op 3 juli bij Feyenoord aan de voorbereiding", zegt Van Geel tegen het Brabants Dagblad. "Hij moet proberen de concurrentie aan te gaan. Als hij dat goed doet, dan blijft hij bij Feyenoord."

Feyenoord verhuurde Schuurman het afgelopen seizoen aan Willem II, waar hij slechts mondjesmaat speeltijd kreeg. Van Geel: "De speeltijd die Schuurman gekregen heeft bij Willem II is ons tegengevallen. Hij was een deel van de voorbereiding weg. Dan wordt het team gevormd. Vervolgens loop je achter de feiten aan."

Pas in de laatste fase van het seizoen kwam Schuurman regelmatig in actie. Hij miste een deel van de Tilburgse voorbereiding door verplichtingen bij Oranje onder 19. Bij Feyenoord heeft Schuurman een contract tot de zomer van 2020.