Cocu weerlegt kritiek en wijst naar Memphis: Die was ook heel ongeduldig

Cocu weerlegt kritiek en wijst naar Memphis: "Die was ook heel ongeduldig"

19-05-2017 16:54
21

Phillip Cocu reageert vrijdag op de kritiek dat hij niet genoeg PSV-talenten een kans zou geven. Hij vindt dat jonge spelers minstens even goed moeten zijn als hun concurrent om in aanmerking te komen voor speelminuten.

Cocu kwam deze week onder vuur te liggen, nadat hij liet optekenen dat PSV geen speeltuin is. Bij PSV TV legt hij uit wat er nodig is om een kans te krijgen in de Eindhovense hoofdmacht. "Uitblinken in Jong PSV, betekent niet automatisch dat een jongen ook gaat uitblinken in PSV 1", zegt Cocu.

"Je stroomt meteen in bij de top van Nederland, dat is echt een heel hoog niveau. Als iemand zich goed manifesteert bij Jong PSV, stippelen we een bepaalde route met hem uit. Op trainingen zien we vervolgens hoe hij zich verhoudt tot spelers van PSV 1. Ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten."

Cocu stelt Memphis Depay als voorbeeld. "Die was ook heel ongeduldig toen hij onder Rutten en Advocaat mocht meetrainen met de selectie. Memphis wilde spelen. Hij had echter Mertens en Lens voor zich. Anderhalf jaar later (toen Cocu hoofdcoach was, red.) zei hij ook: zij waren verder dan ik op dat moment was, maar dat zag ik toen niet."

Lees ook: Cocu kondigt PSV-transfers aan: "Wij willen een aantal spelers aantrekken"