Eredivisie-talent imponeert: 'Op zijn achttiende, als je ziet hoe hij daar staat'

Eredivisie-talent imponeert: 'Op zijn achttiende, als je ziet hoe hij daar staat'

19-05-2017 17:13
2

Hoewel Heracles Almelo er niet in slaagde om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, is trainer John Stegeman tevreden over het seizoen van de Overijsselse club. De keuzeheer is met name blij met de doorstroming van de talenten.

Heracles ging op de laatste speeldag onderuit bij Feyenoord en liep daardoor de nacompetitie mis. "Iedereen was heel erg teleurgesteld", vertelt Stegeman in gesprek met RTV Oost. "Maar daarvoor ben je ook sportman. Op het moment dat we op die positie staan, wat ik niet had verwacht, dan vind ik wel dat je er vol voor moet gaan. We hebben bijna gedaan wat we moesten doen, alleen in de laatste wedstrijd hebben we tegen de kampioen geen punt gepakt. Dat is vervelend, maar als je kijkt waar we staan."

Wedden

Meer odds

Toch is de coach trots op meerdere dingen. "Jonge jongens die gedebuteerd zijn. Enorm trots op Justin Hoogma, die de speler is met de meeste minuten, op zijn 18 jaar al. Als je ziet hoe hij daar staat. Een aantal jonge talenten zijn doorgestroomd. Onze topscorer staat in de top drie van Nederland, iets wat niet des Heracles is."