Ten Hag scherp als altijd: 'Kunnen het ons niet veroorloven dat niet te doen'

Ten Hag scherp als altijd: 'Kunnen het ons niet veroorloven dat niet te doen'

19-05-2017 17:26
3

FC Utrecht is dichtbij het halen van de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer Erik ten Hag verdedigt zaterdag in eigen huis een 3-1 voorsprong tegen sc Heerenveen. De coach wil het karwei nu afmaken.

FC Utrecht gold in het reguliere seizoen als 'the best of the rest' en maakte ook woensdag in de play-offs een sterke indruk. Ten Hag is dan ook vol vertrouwen voor de return in De Galgenwaard. "We hebben een heel goede uitgangspositie. Die moet je verzilveren. Dus: we moeten morgen vol gas gaan", laat de coach weten op de clubwebsite. "Onze jongens zijn fysiek ook goed uit de strijd gekomen. Een positief punt is dat Giovanni Troupée de groepstrainingen heeft hervat en fit genoeg is om morgen tot de wedstrijdselectie te behoren."

Ten Hag zou Ten Hag niet zijn als hij toch nog op zijn hoede is voor het duel met Heerenveen. "Het gaat erom dat we alert zijn en blijven. Het thema is: hoog in je concentratie zitten. Nu we finales spelen, kun je het je niet veroorloven om dat níet te doen."