'1 procent hoop' op sensationele Kuyt-terugkeer: Er is altijd een kans

'1 procent hoop' op sensationele Kuyt-terugkeer: "Er is altijd een kans"

19-05-2017 19:26
6

De kans dat Dirk Kuyt komend seizoen in het shirt van Quick Boys te bewonderen is, is miniem. De aanvoerder van het kampioenselftal van Feyenoord stopt als profvoetballer, waardoor men bij Quick Boys hoopt op een sensationele terugkeer. 

Kuyt speelde in zijn jeugd voor de club uit Katwijk aan zee. Jan Zoutman is momenteel hoofdtrainer van Quick Boys. Hij zou een Kuyt-terugkeer geweldig vinden, maar weet dat het een vrij kansloze droom is. "Natuurlijk zou je dat graag willen, maar op dit moment is dat volgens mij geen reële optie. Als Dirk dat al zou willen, had hij dat ongetwijfeld al besproken met mensen binnen de club. Die signalen hebben mij in ieder geval totaal niet bereikt. Ik reken er voor 0 procent op", zegt de trainer op de clubwebsite. 

Op die uitspraak komt hij snel terug. Zoutman laat de deur op een kier. "Nou, misschien 1 procent. Er is altijd een kans. Maar nogmaals, ik ga er op dit moment zeker niet vanuit." Woensdag maakte Kuyt zijn beslissing om te stoppen als profvoetballer wereldkundig. Drie dagen eerder kroonde hij zich met Feyenoord tot kampioen van Nederland.