Update: 'Russische ondernemer geeft niet op: 2,3 miljard voor Arsenal-aandelen'

Update: 'Russische ondernemer geeft niet op: 2,3 miljard voor Arsenal-aandelen'

20-05-2017 23:10
21

De steenrijke Rus Alisher Usmanov heeft een poging gedaan om Arsenal in handen te krijgen. De miljardair heeft volgens de Financial Times een enorm bod gedaan op Stan Kroenke, die momenteel de meeste aandelen van de Engelse club in bezit heeft. 

Kroenke bezit maar liefst 67 procent van de aandelen. Usmanov is niet tevreden met het huidige beleid dat gevoerd wordt door de club uit Londen en wilde zodoende ingrijpen. De Rus heeft een bod van ruim 1,5 miljard euro gedaan op alle Arsenal-aandelen van Kroenke. Daarmee zou de club Arsenal zo'n twee miljard euro waard zijn. De Amerikaan is echter niet van plan om te vertrekken: hij heeft het gigantische bod van tafel geveegd. 

Usmanov, rijk geworden in de staalindustrie, is onder meer de baas van de Amerikaanse grootmacht Colorado Rapids en enkele grote basketbalclubs. De volledige zeggenschap over Arsenal moet hij voorlopig dus uit zijn hoofd zetten. 

Update 20/04 23.10: Volgens Engelse en Russische media weigert Alisher Usmanov op te geven. De zakenman heeft een nieuw bod gedaan op de aandelen van Stan Kroenke. Usmanov wil 2,3 miljard euro betalen voor de 67 procent van Kroenke, weet Express. Als hij het pakket van Kroenke in handen krijgt, wordt Usmanov volledig eigenaar van Arsenal.