In het kort: Strasbourg en Amiens promoveren in Frankrijk, feest voor Ajax vrouwen

In het kort: Strasbourg en Amiens promoveren in Frankrijk, feest voor Ajax vrouwen

19-05-2017 23:40
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Strasbourg en Amiens promoveren in Frankrijk
Strasbourg en Amiens spelen volgend seizoen in de Franse Ligue 1. In een razend spannende laatste speelronde, waar zes ploegen kans maakten op de titel, won Strasbourg met 2-1 van Bourg en Bresse. Ook de nummer twee promoveert. Door de 2-1 tegen Reims in de zesde minuut van de blessuretijd speelt komt Amiens ook uit op het hoogste niveau. Troyes gaat play-offs spelen.

Jonge Spanjaarden pakken Europese titel
Spanje onder 17 heeft beslag gelegd op de Europese titel. In Kroatië werd Engeland na strafschoppen geklopt. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op: 2-2. Spanje kwam twee keer terug van een achterstand. In de strafschoppenreeks schoot Engeland maar een keer raak.

Ajax vrouwen pakken eerste landstitel
Het vrouwenteam van Ajax is vrijdag kampioen van Nederland geworden. Nooit eerder bereikten zij dit succes. De Amsterdamse voetbalsters waren met 2-1 te sterk en zijn niet meer te achterhalen door drievoudig landskampioen FC Twente.

Sneijder opnieuw belangrijk voor Galatasaray
Met zijn derde competitiedoelpunt op rij heeft Wesley Sneijder vrijdag bijgedragen aan de 2-0 zege van Galatasaray op Osmanlispor. De Oranje-international maakte de openingstreffer, waar hij geluk bij had. De doelman van Osmanlispor liet de bal onder zijn lichaam doorglippen. Nog voor rust besliste Sinan Gümüs de wedstrijd. Voor even neemt Galatasaray de derde plek van Fenerbahçe over. De ploeg van Dick Advocaat komt zondag in actie.

Ajax speelt finale in eigen rood-wit
De UEFA heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt in welke shirts Ajax en Manchester United de finale van de Europa League afwerken. Ajax speelt in het eigen rood-wit, de spelers van United trekken een blauw shirt aan. Dat heeft alles te maken met het feit dat na loting is bepaald dat de Amsterdammers op papier de thuisspelende ploeg zijn.

Twee Feyenoord-relschoppers zitten nog vast
Van de bijna 150 opgepakte Feyenoord-relschoppers na Excelsior - Feyenoord zitten er nog twee vast. Zo'n zeventig mensen moeten later voor de rechter verschijnen, meldt RTV Rijnmond. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Deze groep heeft de komende drie maanden een gebiedsverbod, die geldt voor bepaalde delen van de stad Rotterdam en De Kuip.