Buitenspel: oud-speler ADO en Sparta graait in kassa: 'Wilde geld terugbrengen'

Buitenspel: oud-speler ADO en Sparta graait in kassa: 'Wilde geld terugbrengen'

19-05-2017 22:59
32

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Van den Bergh opgepakt voor graai in kassa
Oud-voetballer Ricky van den Bergh (36) is donderdag aangehouden. Reden: de voormalige speler van onder meer van Heracles Almelo, Sparta en ADO Den Haag zou zestig euro uit de kassa van zijn huidige club DHC hebben gestolen. Van den Bergh is assistent-trainer bij de de Delftse club, die aangifte heeft gedaan en hem wil royeren.

Volgens de hoofdpersoon gaat het om een misverstand. Van den Bergh had iemand gevraagd speelgoed te kopen. Toen de geboren Hagenees diegene terug wil betalen, had hij geen contant geld op zak. "Ik weet dat ik niet met mijn handen aan het geld in de kassa mag zitten, maar als ik wilde pikken had ik wel de 100 euro die er in lag gepakt", reageert Van den Bergh tegenover Omroep West. "Ik weet ook dat er camera's hangen. Ik wilde het geld later die dag gewoon terugbrengen."