Overmars zelfkritisch: In feite zadelden wij Peter met onze fouten op

Overmars zelfkritisch: "In feite zadelden wij Peter met onze fouten op"

Gepubliceerd: zaterdag 20 mei 2017 om 08:51za 20-05-2017 om 08:51

Niemand had na de uitschakeling van Ajax tegen Rostov in de voorronde van de Champions League verwacht dat de Amsterdammers de finale van de Europa League zouden halen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars vindt dat het elftal destijds niet klaar was en rekent zich dat vooral zichzelf aan.

"Het elftal was te jong en had te weinig creativiteit. In feite zadelden wij Peter (Bosz, red.) met onze fouten op", zegt Overmars in De Telegraaf. "Daarom hebben we besloten Hakim Ziyech toch te halen. Natuurlijk zei Peter dat hij genoeg middenvelders had. Hij moest met ze werken en beschermt zijn spelers naar buiten toe tot in het extreme. Maar intern durft hij tegelijkertijd beslissingen te nemen om zijn spelfilosofie door te voeren en te perfectioneren. Daarom staat er een compleet ander team dan bij aanvang van het seizoen. Nu is er balans, toen niet."

Overmars is blij met de keuze voor Bosz, die de filosofie van Johan Cruijff aanhangt. "Voor Edwin, Dennis en mij stond voor het vertrek van Frank de Boer al vast dat hij onze man zou worden. Johan noemde Bosz regelmatig als iemand die achter zijn voetbalideeën stond. Peter heeft ons niet teleurgesteld. Het proces had hij helemaal in zijn hoofd en is precies zo verlopen als door hem geschetst. Bij verandering horen weerstand, tegenwerking en kritiek. En omdat we dat hadden ingecalculeerd, gingen we daar goed mee om", aldus Overmars.

Lees ook: Overmars over transfers: 'Weet dat zij door grote Europese clubs worden gevolgd'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws