In het kort: AS Monaco sluit winnend af, slotduel Sampaoli eindigt in monsterscore

In het kort: AS Monaco sluit winnend af, slotduel Sampaoli eindigt in monsterscore

20-05-2017 22:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AS Monaco wint ook slotduel, Lacazette maakt er twee
Ligue 1-kampioen AS Monaco heeft het seizoen in stijl afgesloten. Zaterdagavond werd er met 3-2 gewonnen van Stade Rennes. Fabinho, Jemerson en Jorge scoorden namens de gasten. Olympique Lyon eindigde het seizoen met een remise (3-3) tegen Nice. Alexandre Lacazette - die deze week vertelde dat hij gaat vertrekken - tekende voor twee goals. Memphis Depay was betrokken bij de 1-0. 

Nummer twee Paris Saint-Germain speelde met 1-1 gelijk tegen Caen. Bastia en Nancy zijn gedegradeerd naar het tweede niveau, nummer zestien Lorient moet een play-off afwerken. 

Sampaoli neemt afscheid met monsterzege
Sevilla heeft z'n laatste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. Het reeds gedegradeerde Osasuna werd zaterdagavond op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Vitolo, Franco Vázquez (beiden twee goals) en Stevan Jovetic waren trefzeker. Jorge Sampaoli stond waarschijnlijk voor de laatste keer aan het roer bij de nummer vier van Spanje. De Chileense trainer wordt binnenkort aangesteld als bondscoach van Argentinië, is de verwachting. 

Strootman hoofdrolspeler bij belangrijke zege
AS Roma heeft met pijn en moeite een overwinning geboekt bij Chievo Verona. De Romeinen wonnen zaterdag uiteindelijk met 3-5. Kevin Strootman was een hoofdrolspeler door twee belangrijke assists te leveren voor zijn AS Roma. Thuisploeg Chievo kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, Stephan El Shaarawy en Mohamed Salah (assist Strootman) scoorden echter namens Roma en zorgden voor een 2-2 ruststand. El Shaarawy (assist Strootman), Salah en Edin Dzeko zorgden na de pauze voor de drie daaropvolgende Roma-doelpunten. Inglese maakte er nog één voor Chievo, waardoor er na negentig minuten 3-5 op het scorebord stond.

Door de winst verkleint AS Roma de achterstand op koploper Juventus tot één punt. Als laatstgenoemde ploeg zondag wint van Crotone, dan is het voor de zesde keer op rij landskampioen.

Poepon de grote held in Turkije
Rydell Poepon heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat zijn club Boluspor nog in de race is voor promotie naar het hoogste Turkse niveau. Bij een overwinning op Manisaspor zou Boluspor verzekerd zijn van de play-offs om promotie naar de Süperlig. Door een zuivere hattrick van Poepon, oud-spits van Willem II, Sparta en ADO Den Haag, stond zijn ploeg na één helft al met 3-0 voor. In de tweede helft maakte Poepon zelfs zijn vierde: 4-0. Dit was ook gelijk de eindstand. Een kwartier voor tijd kreeg de Nederlander een publiekswissel.

Lang geneerde Icardi eindeijk weer bij selectie Argentinië
Mauro Icardi is voor het eerst sinds 2013 weer opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. De spits van Internazionale kan op 9 juni zijn rentree maken in het nationale elftal, in de kraker tegen Brazilië. De spits maakte in oktober 2013 zijn interlanddebuut, maar daar bleef het ondanks zijn vele goals (78 in de afgelopen vier seizoenen) voor Internazionale bij.

KNVB deelt stadionverbod uit aan vijf Twente-supporters
Vijf fans van FC Twente hebben van de KNVB een landelijk stadionverbod gekregen naar aanleiding van hun aandeel in de rellen tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Twente en PSV, op 6 april. De politie viel toen het supportershome van Vak P binnen, op zoek naar bewijs voor drugshandel. Dat meldt TC/Tubantia.

Assistent-coach Willem II verlengt contract
Dogan Corneille heeft zijn contract bij Willem II met één jaar verlengd. De assistent-trainer blijft nu tot het einde van het seizoen 2017-2018 in Tilburgse dienst. Corneille toont zich verheugd: "Het afgelopen seizoen is me erg goed bevallen. De samenwerking met de spelers en staf was zeer goed en het vertrouwen dat de club heeft uitgesproken voelt goed."