Update: 'De Boer inderdaad ideale opvolger Preud'homme, trainer beslist later'

Update: 'De Boer inderdaad ideale opvolger Preud'homme, trainer beslist later'

22-05-2017 07:10
26

De naam van Frank de Boer is zaterdag gevallen in België. La Dernière Heure denkt dat de clubloze oefenmeester een kandidaat-opvolger van Michel Preud'homme is.

Preud'homme zit zondag waarschijnlijk voor het laatst op de bank voordat hij zijn afscheid bij Club Brugge volgende week gaat aankondigen. De Boer heeft sinds zijn ontslag bij Internazionale geen werk meer en wordt mede vanwege de grote Nederlandse enclave in Brugge met de club in verband gebracht. Bij Club Brugge spelen vijf Nederlanders: Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Ruud Vormer, Lex Immers en vanaf volgend seizoen ook Elton Acolatse.

Hoewel de naam van De Boer, die vorig jaar ook gelinkt werd aan Anderlecht, in Brugge is gevallen, is hij niet de grootste kanddiaat. Francky Dury lijkt immers over de beste papieren te beschiken om Preud'homme op te volgen bij Club Brugge. Naast de trainer van Zulte Waregem is Felice Mazzu (Charleroi) ook nog altijd een optie.

Update 22-5 07.10: De Telegraaf meldt maandag dat Frank de Boer bij Club Brugge wordt gezien als de ideale opvolger van Michel Preud'homme. De voormalig trainer van Ajax zou 'niet afwijzend' op de interesse van Club Brugge hebben gereageerd en later pas beslissen. De Boer liet zondag nog weten te azen op een trainersfunctie bij een Engelse ploeg. Sinds zijn korte avontuur bij Internazionale zit hij zonder club.