'PSV gaat zich niet melden voor Amrabat, en Ajax heeft 10 middenvelders'

'PSV gaat zich niet melden voor Amrabat, en Ajax heeft 10 middenvelders'

20-05-2017 11:12
37

Khalid Sinouh juicht een transfer van Sofyan Amrabat naar Feyenoord toe. De oud-doelman hoopt dat het licht voor een vertrek van de Utrecht-parel naar Rotterdam op groen komt.

"Ze hebben zich gemeld bij FC Utrecht. Amrabat is een jonge, talentvolle speler die toe is aan de volgende stap naar een grotere club", zegt Sinouh tegen ELF Voetbal. "Kijk naar Bart Ramselaar en Jens Toornstra die eerder van de middenmoot naar de top overstapten. Dat vergt meer van een speler."

Sinouh vervolgt: "Ik hoop dat het doorgaat. Hij past daar goed. Bij PSV ook, maar daar is op die positie al veel concurrentie. PSV gaat zich niet melden. Ajax heeft tien middenvelders, daar hoeft hij ook niet veel van te verwachten."

Bij Feyenoord stuit Amrabat op veel concurrentie. "Dat klopt, maar in potentie vind ik hem beter dan Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Hij is niet alleen fysiek sterk, maar ook functioneel technisch, tactisch. Vilhena en Toornstra zijn nu nog iets verder, zijn kampioen, spelen langer bij Feyenoord. Maar in potentie is Amrabat beter."

Lees ook: Feyenoord moet miljoenen betalen voor middenvelder: 'Dat is de eerste'