Traoré roemt belangrijke leermeester: Ik heb veel aan hem te danken

Traoré roemt belangrijke leermeester: "Ik heb veel aan hem te danken"

21-05-2017 07:42
23

Voor Bertrand Traoré betekent de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United ook een weerzien met José Mourinho. De Portugese manager liet hem in september 2015 debuteren in het eerste elftal van Chelsea.

"Ik heb veel aan hem te danken", zegt Traoré tegen The Guardian. "Ik had een geweldig anderhalf seizoen bij Vitesse gehad, toen hij me terughaalde en kansen gaf. Ik leerde karakter tonen. Het draait niet alleen om balbezit en laten zien wat je kunt. Je moet ook karakter tonen en door blijven gaan. Naar achteren rennen om te verdedigen en weer naar voren om aan te vallen."

Ook Ajax is wat dat betreft een leerschool. "Je speelt in het eerste, maar het is alsof je nog deel uitmaakt van de opleiding. Zoals ze je behandelen, je weet dat je je moet blijven ontwikkelen." De 21-jarige aanvaller roemt de samenwerking met Hakim Ziyech. "Hij is heel belangrijk, zeker voor mij. Hij doorziet alles wat je doet op het veld en geeft de bal precies waar ik dat wil."

Traoré wordt dit seizoen door Ajax gehuurd van Chelsea. Hij verwacht terug te keren naar Londen. "Chelsea is mijn club. Ik droom er altijd van om voor deze club te spelen. Ik genoot van mijn duels vorig seizoen en dat is dan ook mijn eerste optie. Ik wil eerst de Europa League winnen en dan terugkeren bij Chelsea, maar die beslissing ligt niet bij mij."