Degradatiestress Wolfsburg na historisch lage plaats: 'Enorme teleurstelling'

Degradatiestress Wolfsburg na historisch lage plaats: 'Enorme teleurstelling'

21-05-2017 07:56
15

VfL Wolfsburg liep zaterdag in de slotfase tegen een 2-1 nederlaag aan bij Hamburger SV en moet daardoor via de play-offs lijfsbehoud in de Bundesliga zien veilig te stellen. Andries Jonker is strijdbaar.

"Ten eerste wil ik HSV feliciteren met de handhaving in de Bundesliga", zegt de Nederlandse trainer op de clubsite van Die Wölfe. "We begonnen heel erg goed, dat leidde tot de terechte openingstreffer. Daarna maakten we een persoonlijke fout waarna de 1-1 volgde. Ook dat hoort bij topvoetbal. In de 86ste minuut stonden we voor het eerst organisatorisch niet goed."

Een late goal van Gian-Luca Waldschmidt dompelde Wolfsburg in rouw. "We hebben tot de laatste seconde gevochten en we kregen nog een goede kans", stelt Jonker. "Maar we stuitten opnieuw op de voortreffelijke HSV-doelman. Het was echter niet genoeg, wat rest is enorme teleurstelling. Voor de spelers, de staf en die zesduizend fantastische fans. Maar: we gaan het redden!"

Wolfsburg eindigde door de nederlaag op de laagste positie ooit in de geschiedenis van de club: zestiende. In de play-offs wacht hoogstwaarschijnlijk een confrontatie met Eintracht Braunschweig, de nummer drie van de Tweede Bundesliga.