Kersvers Oranje-international: 'We verliezen met 8-2, dat zijn heel grote cijfers'

Kersvers Oranje-international: 'We verliezen met 8-2, dat zijn heel grote cijfers'

21-05-2017 08:23
11

Voor Sergio Padt heeft het seizoen nog een onverwacht toetje in petto. De 26-jarige doelman is door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Naast Padt staan alleen doelmannen Jasper Cillessen en Jeroen Zoet op de lijst, waardoor de FC Groningen-keeper zich op lijkt te mogen maken voor de oefeninterlands met Marokko en Ivoorkust en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. "Je hoopt er altijd op", reageert hij in gesprek met FOX Sports.

"Elke keer na een training kijk je op je telefoon, om de selecties na te kijken", vervolgt Padt. "Nu is het eindelijk zover, daar ben ik wel blij mee. Ik vind het een waardering voor mijn seizoen en ik ben blij dat er aan mij gedacht is." De oud-Ajacied keepte al meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal, terwijl hij ook in actie kwam voor Jong Oranje.

Padt hield ondanks de uitnodiging een wrang gevoel over aan de afgelopen week. Met Groningen werd hij in de play-offs overklast door AZ. "De play-offs halen was een doelstelling, dat hebben we met een klein mirakel gehaald. Dat je er dan in de eerste ronde uitligt is hartstikke zuur. We verliezen uiteindelijk met 8-2, dat zijn hele grote cijfers. Het is gewoon balen op dit moment."