Leegloop dreigt voor FC Utrecht: Dat hebben we toen ook goed opgepakt

Leegloop dreigt voor FC Utrecht: "Dat hebben we toen ook goed opgepakt"

21-05-2017 11:20
11

Willem Janssen prijst zijn trainer Erik ten Hag én de technische staf van FC Utrecht. De verdediger zegt dat zijn ploeg vooral nu de vruchten plukt van de visie van Ten Hag.

"Ten Hag heeft een bepaald klimaat neergezet en wij als spelers hebben dat overgenomen. De staf zit er bovenop, die dulden geen moment verslapping", zegt Janssen in gesprek met NU.nl. "Die mentaliteit is wel bij ons gegroeid dit seizoen, dat zag je nu ook weer terug."

Utrecht mag zich nu opmaken voor de finale van de play-offs. Tegenstander: AZ. "Zij hebben de grotere begroting, maar misschien voelen ze daardoor ook meer de druk. Zij moeten eigenlijk Europees spelen en wij willen heel graag Europees spelen. Het zal een close call worden, maar wij hebben de ambitie om dat ticket te pakken."

Janssen reageerde ook nog op het vertrek van Sebastien Haller, die naar Eintracht Frankfurt verkast. Ook voor Sofyan Amrabat is er interesse. "Vorig seizoen was dezelfde situatie en dat hebben we toen ook goed opgepakt. We hebben kundige mensen die een selectie prima kunnen samenstellen. Voor de club is het prachtig dat die talenten doorbreken en geld opbrengen, dat is uiteindelijk ook een doel."