Van der Vaart: 'Lijkt erop alsof ze me weg willen hebben, dan heb ik nieuws'

Van der Vaart: 'Lijkt erop alsof ze me weg willen hebben, dan heb ik nieuws'

21-05-2017 12:36
24

Rafael van der Vaart is niet van plan om vroegtijdig te vertrekken bij FC Midtjylland. De Nederlander kreeg kritiek van onder andere technisch directeur Claus Steinlein, die zei dat de Deense club te weinig gekregen heeft voor het geld dat betaald is.

"Het hangt ervan af wat de club met me wil, maar als het aan mij ligt blijf ik hier", vertelt Van der Vaart aan TV3 Sport. "Het lijkt erop alsof mensen me weg willen hebben, maar dan heb ik nieuws voor ze: ik blijf nog een jaar." Het contract van de middenvelder loopt nog tot 2018.

Wedden

Meer odds

Steinlein zegt dat Midtjylland waarschijnlijk niet met Van der Vaart zou verlengen, mocht zijn contract deze zomer aflopen. "Hij gaat hierna waarschijnlijk met pensioen. We hebben hem voor twee jaar gehaald. Hij oogde wat roestig, had wat blessures en is nooit echt op z'n oude niveau gekomen. Als hij hier niet nóg een jaar onder contract had gestaan, dan hadden we waarschijnlijk besloten dat het zijn eerste en laatste jaar bij Midtjylland zou zijn."

Van der Vaart speelde dit seizoen slechts veertien van de 35 wedstrijden voor Midtjylland. In de laatste veertien duels kwam hij slechts twee keer in actie. Hij was goed voor twee goals en twee assists.