MVV treft rivaal Roda na zege bij Cambuur, NAC zet stap naar Eredivisie-terugkeer

21-05-2017 16:26
55

NAC Breda is een stap dichterbij een terugkeer naar de Eredivisie gekomen. De Bredanaars schakelden zondag FC Volendam uit met een 2-0 overwinning. Ook MVV mag in de finale een gooi doen naar promotie. De Limurgers wonnen knap bij SC Cambuur (1-2) en wacht nu de kraker tegen provinciegenoot Roda JC.

NAC - Volendam
Na de 2-2 van donderdag in Volendam had NAC al goede papieren voor het bereiken van de finale van de play-offs. Al heel snel kwam de thuisploeg zondag in een zetel. Cyriel Dessers was met twee doelpunten de grote man. In de zesde minuut schoot Dessers de openingstreffer binnen, nog geen twintig minuten later tekende hij voor de 2-0. Daarmee was het direct gedaan en mag NAC zich opmaken voor een tweeluik met NEC of FC Emmen.

Cambuur - MVV
De Eredivisie-droom van Cambuur is keihard uiteengespat. Na de 1-1 in Maastricht en de 1-0 van Martijn Barto vroeg in de tweede helft leek er weinig aan de hand voor de Leeuwarders. In de slotfase ging het helemaal mis. MVV drong aan en maakte tien minuten voor tijd de 1-1 via Steven Pereira. De bezoekers wilden niets weten van een verlenging, zetten door en zagen invaller Thomas Verheydt de 1-2 maken. MVV neemt het in de finale op tegen rivaal Roda.