Real kroont zich tot kampioen van Spanje ondanks knotsgek Barça-duel

21-05-2017 21:48
58

Real Madrid is voor het eerst sinds vijf jaar kampioen van Spanje geworden. De ploeg van Zinedine Zidane vloog tegen Malaga uit de startblokken en won daar met 0-2. Dat was genoeg na de 4-2 zege van FC Barcelona op Eibar.

De wedstrijd van Real was nog geen honderd seconden oud, tot Cristiano Ronaldo zijn ploeg op voorsprong zette. De Portugees profiteerde van knap voorbereidend werk van Isco en kon knap afronden. Het was definitief beslist toen Karim Benzema er tien minuten na de rust 0-2 van maakte. Real had aan een punt genoeg tegen Malaga.

Barcelona moest thuis winnen van Eibar en tegelijkertijd hopen op geblunder van Real. De formatie van Luis Enrique stond na zeven minuten echter al op achterstand tegen de nummer tien en leek de titel te kunnen vergeten. De wolken boven Camp Nou werden donkerder nadat Eibar in de tweede helft 0-2 maakte. Barcelona, totaal de weg kwijt, kwam echter terug in de wedstrijd door een eigen goal van Eibar.

Messi liet de uitgelezen mogelijkheid om Barça vanaf de penaltystip op gelijke hoogte te schieten liggen, maar herstelde later de schade met de 3-2 nadat Luis Suarez er kort daarvoor 2-2 van had gemaakt. De 4-2 kwam eveneens van de Argentijn, maar dat maakte niets meer uit vanwege de zege van Real. De Madrilenen zijn voor het eerst sinds 2012 weer kampioen van Spanje geworden.