Bosz in de maag met 'Nederlands elftal-speler': Natuurlijk hartstikke moeilijk

Bosz in de maag met 'Nederlands elftal-speler': "Natuurlijk hartstikke moeilijk"

22-05-2017 09:00
40

Peter Bosz erkent dat hij het niet makkelijk vindt om Kenny Tete wekelijks te passeren ten faveure van Joël Veltman. HIj noemt beide rechtsbacks 'uitstekende spelers'.

Bosz wordt bij De Tafel van Kees op FOX Sports door Hans Kraay gevraagd naar zijn mening over Veltman en Tete. "Hans, ik ga die details hier niet helemaal uitleggen. Dat doe ik aan mijn spelers en niet hier en plein public. Ik heb er zo mijn redenen voor", zegt de Ajax-trainer.

"Het zijn beide uitstekende spelers, dat vind ik echt. In het begin van het seizoen heeft Kenny alles gespeeld, maar ik was niet tevreden over de manier waarop het elftal speelde. Daar was hij op dat moment ook onderdeel van. Hij speelde ook niet goed. De Kenny die ik nu zie is een totaal andere Kenny dan de Kenny die ik aan het begin van het seizoen zag."

Bosz begrijpt dat Tete moeite heeft met zijn reserverol. "Het is natuurlijk hartstikke moeilijk. Ook Kenny is een Nederlands elftal-speler. Dan kan ik me goed voorstellen dat het heel moeilijk is als je op de bank terechtkomt."