Emotioneel 'afscheid' Stevens in Duitsland: Ongelofelijk. Ontzettend bedankt

Emotioneel 'afscheid' Stevens in Duitsland: "Ongelofelijk. Ontzettend bedankt"

22-05-2017 09:32
2

Huub Stevens heeft twintig jaar na het behalen van de UEFA Cup met Schalke 04 emotioneel afscheid genomen van de Duitse club. Schalke organiseerde zondag een afscheidswedstrijd tussen het elftal van de UEFA Cup-finale van 1997 en een team met all-stars.

Stevens was zichtbaar aangedaan. "Ongelofelijk. Ontzettend bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen", citeert het Algemeen Daglad de trainer, die met betraande ogen een ereronde maakte met de cup van 1997. "Eens een Schalker, altijd een Schalker."

De ploeg die in 1997 Internazionale versloeg in de finale van de UEFA Cup, was het meest compleet. "95 procent van de 'Eurofighter' waren er'', zegt Olaf Thon, toenmalig aanvoerder en medeorganisator van het eresaluut. De wedstrijd eindigde in 6-6 door doelpunten van onder andere Marcel Meeuwis en Klaas-Jan Huntelaar.

Ondertussen is Stevens gevraagd voor de raad van commissarissen bij Schalke. Dit, terwijl hij eerder aangaf het kwakkelende Roda JC te willen helpen. Hij kreeg echter geen respons uit Limburg.