'James gaat naar United, Morata weet het nog niet, maar Zidane blijft'

'James gaat naar United, Morata weet het nog niet, maar Zidane blijft'

22-05-2017 11:33
20

Real Madrid is voor het eerst in vijf jaar weer kampioen van Spanje en dat moet gevierd worden. De selectie deed dat afgelopen nacht uitbundig. NOS-correspondent Edwin Winkels denkt dat dat, ondanks de aankomende Champions League-finale, moet kunnen.

"Dat is pas over twee weken, dus dit feestje moet kunnen", aldus Winkels op de website van de omroep. "Het zijn drukke weken geweest zonder rust, dus ze kunnen nu even de zinnen verzetten."

"Wat de voorbereiding op de finale nog wel kan verstoren is het gespeculeer dat je de komende dagen gaat krijgen. Wie blijft er en wie gaan er weg? James Rodríguez en Alvaro Morata willen bijvoorbeeld vertrekken. James gaat vrijwel zeker naar Manchester United, Morata weet het nog niet. Maar één ding is zeker: Zidane blijft. En dat geeft rust."

In de ogen van Winkels is Zidane de absolute succesfactor. "Hij nam het anderhalf jaar geleden over van Rafael Benítez en sindsdien is er nauwelijks verloren. Zidane heeft Real aardig laten voetballen, zonder dat het exceptioneel goed was. Maar ze zijn enorm effectief."