VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (1)

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (1)

22-05-2017 12:00
29

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag: de verdedigende en centrale middenvelders.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De twee spelers met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgen op het middenveld een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De tien genomineerden voor de twee posities op het defensieve en centrale middenveld zijn:

Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Een breekijzer bij het toch verrassend goed presterende FC Twente dit seizoen. Heerser van het middenveld en zowel met als zonder bal.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
De grote man in het kampioensjaar van Feyenoord. Beleefde zijn beste seizoen ooit, speelde foutloos en was zelfs belangrijk met vijf doelpunten, een recordaantal voor El Ahmadi.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
De betrouwbare partner aan de zijde van El Ahmadi op het Feyenoord-middenveld. Allround, box-to-box, en een belangrijk deel van het kampioensteam.

Lasse Schöne (Ajax)
De verrassing op de nummer 6-positie bij Ajax dit seizoen. Was de missende schakel in het spelletje van Peter Bosz en liet heel Ajax als dirigent beter renderen.

Lewis Baker (Vitesse)

Scoorde tien goals als doorgeschoven centrale middenvelder en vrije trappenspecialist van Vitesse. Deed er goed aan nog een jaar als Chelsea-huurling in Arnhem te spelen, want zette grote stappen richting een mooie carrière.



Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Beleefde zijn grote doorbraak in de Eredivisie als lopende box-to-box-middenvelder met een groot uithoudingsvermogen, een goede pass, een uitstekend overzicht en een sterk fysiek. Heeft alles in zich om het in dit moderne voetbal te maken, met Feyenoord als geïnteresseerde partij.

Marvelous Nakamba (Vitesse)
De centrale middenvelder van Vitesse solliciteerde ook naar een stap hogerop met een ijzersterk seizoen in de Eredivisie. Een speler die de stap naar een fysiek sterkere competite kan maken.

Mateusz Klich (FC Twente)
De ervaren leider in de jonge talentenploeg van FC Twente. Hield de boel met veel jeugdige huurlingen knap bij elkaar en was bovendien doorslaggevend op cruciale momenten met zes goals en vier assists.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)

Kende vooral een heel sterke eerste seizoenshelft met de meeste passes en intercepties in de Eredivisie. Viel in de tweede competitiehelft terug door blessures en de matige prestaties van sc Heerenveen, maar heeft laten zien nog een heel goede voetballer voor de Eredivisie te zijn.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Speelde het hele seizoen sterk, maar leefde helemaal op in een iets aanvallendere centrale rol. Begon meer te scoren op het moment dat er doelpunten van hem gevraagd werden en ontpopte zich tot aanjager op de Utrechtse middenlinie.

Wie was dit seizoen de beste verdedigende/centrale middenvelder van de Eredivisie? Laat je stem horen in de poll!

Stem ook op:
Doelman
Rechtsback
Linksback
Centrale verdedigers