In het kort: Bazoer onder het mes, geplaagde Moyes neemt ontslag na degradatie

In het kort: Bazoer onder het mes, geplaagde Moyes neemt ontslag na degradatie

22-05-2017 18:28
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Moyes neemt ontslag na degradatie
David Moyes heeft ontslag genomen bij Sunderland. De geplaagde manager meldde maandagochtend aan de clubleiding dat hij geen toekomst meer voor zichzelf ziet weggelegd bij Sunderland. Na een slecht seizoen degradeerde de Engelse club naar het Championship. Moyes wenst Sunderland veel succes in de toekomst, zo valt te lezen in het persbericht van de club. 

Bazoer onder het mes
Een operatie is onontkomelijk voor Riechedly Bazoer. De middenvelder van Wolfsburg raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn knie tijdens de training en zal binnenkort geopereerd worden. Bazoer moet de strijd tegen degradatie de komende weken missen. Naar verwachting sluit hij weer aan zodra de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor de Duitsers. 

Rode kaart Rosheuvel geseponeerd
Roda JC-aanvaller Mikhail Rosheuvel kan gewoon meedoen tijdens de play-offwedstrijden tegen MVV. Rosheuvel kreeg afgelopen zondag tegen Helmond Sport nog een rode kaart, maar deze is door de KNVB geseponeerd.

Ajax traint besloten
De training die Ajax dinsdagavond afwerkt in de Friends Arena, is niet toegankelijk voor publiek. Dit meldt Ajax Life. De UEFA en de lokale autoriteiten vreesden een te grote toeloop van Ajax-fans waardoor besloten is de training achter gesloten deuren plaats te laten vinden.

FSV Mainz ontslaat trainer
Martin Schmidt is niet langer de trainer van het Duitse FSV Mainz 05, zo bericht de club op de eigen website. De vijftigjarige Zwitser haalde vorig jaar nog Europees voetbal met Mainz ,maar dit seizoen werd degradatie ternauwernood afgewend. De nummer vijftien van de Bundesliga besloot daarop in te grijpen.

Messi troeft Dost af
De Europese Gouden Schoen gaat dit seizoen naar Lionel Messi. De Argentijnse superster scoorde dit seizoen 37 keer namens FC Barcelona, waarmee hij Bas Dost (34 treffers namens Sporting Portugal) achter zich hield. Voor Messi is het de vierde keer dat hij zich mag kronen tot Europees topscorer.

Extra vakantie voor El Ahmadi
Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi sluit komend seizoen een week later aan bij de voorbereiding, zo bericht het Algemeen Dagblad. De 32-jarige Marokkaan was afgelopen winter actief tijdens de Afrika Cup en speelt over anderhalve week nog twee interlands. Hierdoor heeft trainer Giovanni van Bronckhorst besloten om zijn nieuwe aanvoerder extra rust te geven.

Simeone blijft bij Atlético
Diego Simeone, die vrijwel het gehele seizoen onderwerp was van transfergeruchten, blijft toch aan als trainer van Atlético Madrid. De 47-jarige Argentijn maakte dit bekend na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao (3-1). "Andere clubs hebben misschien meer geld of meer bekers, maar die zullen nooit dezelfde gevoelens oproepen als Atlético", aldus El Cholo tegenover Spaanse media.