Feyenoord moet voorrang verlenen aan Ajax bij Champions League-loting

Feyenoord moet voorrang verlenen aan Ajax bij Champions League-loting

22-05-2017 15:28
64

Landskampioen Feyenoord wacht volgend seizoen een pittige loting voor de groepsfase van de Champions League. Het staat nu al vast dat de Rotterdammers in pot 4 belanden. Wanneer Ajax de Europa League wint, komt het in pot 3.

Feyenoord heeft de afgelopen seizoenen weinig aansprekende Europese resultaten geboekt, waardoor het al zeker is van een plek in pot 4. De Rotterdammers treffen één van de ploegen uit pot 1, die bestaat uit de landskampioenen van de acht grootste Europese competities: Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, AS Monaco, Spartak Moskou en Shakhtar Donetsk.

Uit pot 2, met niet-kampioenen uit de beste Europese competitie, zal eveneens een zware tegenstander rollen. FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Manchester City en FC Porto hebben zich al verzekerd van een plaats in deze pot.

Ajax heeft het iets gunstiger getroffen, wanneer het de Europa League wint en zich daarmee plaatst voor de Champions League. De Amsterdammers komen in dat geval naar alle waarschijnlijkheid in pot 3 terecht, waarmee ze in ieder geval Tottenham Hotspur, FC Basel en Anderlecht ontlopen. Feyenoord kan uiteraard wel tegen één van deze drie ploegen, maar niet tegen Ajax spelen.

Hieronder de voorlopige indeling van pot 3 en 4 (tussen haakjes de voorronde waarin het betreffende team instroomt):

Pot 3
Tottenham Hotspur
FC Basel
Dinamo Kiev (*3)
Ajax (*3)
Olympiacos Piraeus (*3)
Anderlecht
Liverpool (*4)
-

Pot 4
Celtic (*2)
FC Salzburg (*2)
FC Kopenhagen (*2)
Feyenoord
RB Leipzig
-
-
-